Asiakastiedote 14.3.2020

Asiakastiedote 14.3.2020

Kotisiivous ja koronavirus

Meille kaikille Kodinhoitaja Päiväksi työntekijöille terveys ja puhtaus on erittäin tärkeää. Ohessa on koottuna meidän toiminta-ajatukset ja toimenpiteet koskien koronaviruksen aikaista siivousta ja toimintaa.

Kotisiivous Koronaviruksen aikana

Kotisiivouksen toteutuksessa olemme muuttaneet palvelun sisältöä ja toteutusta seuraavilta osin:

  • Toteutuksen aika ja tekijät : Osa asiakkaistamme on siirtynyt työskentelemään etänä. Tämä asettaa uusia vaatimuksia siivouksen ajankohdan suhteen. Voimme joustavasti muuttaa siivouksen toteutusaikaa tai työskennellä useamman siivoojan voimin, jolloin siivousaika kodissa lyhenee. Esim. 4 tunnin siivous voidaan toteuttaa 2 siivoojan voimin 2 tunnissa.
  • Siivouksen sisältö : Siivouksen toteutuksessa keskitymme puhdistamaan ja desifioimaan kodin likaisimmat kohdat. Samoin käytämme työterveyslaitoksen suosittelemia pesuaineita (peruspesuaineet ja desifioivat pesuaineet) myös ylläpitosiivouksissa.

Vinkit ja neuvot kotisiivoukseen asiakkaillemme

Noudatamme ehdotonta hygieniaa ja teidän kodin ammattitaitoinen puhdistus infektioaikana on meille erittäin tärkeää. Mikäli tunnette epävarmuutta siivouksen ajankohdasta ja toteutuksesta on aina hyvä keskustella kanssamme. Löydämme varmasti teidän tilanteeseen parhaan mahdollisen toteutusmallin. Puhdas hygieninen koti varmasti helpottaa muuttuneessa tilanteessa. Palvelunumeromme 045 1058222 auttaa kaikissa kysymyksissä.

Samalla toivomme teidän välittävän työntekijöidemme hyvinvoinnista. Mikäli kotitaloudessa on syytä epäillä altistumista koronavirukselle toivomme teidän siirtävän siivouksen toiseen ajankohtaan. Pidetään yhdessä toisistamme huolta!

Kotisiivouksen toteutus

Pesuaineina käytämme pääasiassa  kodin tarjoamia pesuaineita. Tehyn ohjeistuksen mukaisia vähän emäksisiä pesuaineita ph 8-10 kannattaa suosia infektioaikana. Kaikilla työntekijöillämme on varmuudeksi mukana ph 8-10 pesuaine, mikäli kaikkiin kotitalouksiin niitä ei vielä ole hankittu. Työntekijät noudattavat erityistä hygieniaa siivouksen toteutuksessa. Käytämme kertakäyttöisiä suojakäsineitä kotikohtaisesti, työjärjestys etenee aina puhtaimmista pinnoista likaisempiin pintoihin ja kiinnitämme erityistä huomiota kahvojen, katkaisimien ja vesihanojen puhdistukseen.

Henkilöstön ohjeistus koronaviruksen varalle

Henkilöstön koulutuspäivässä 13.3.2020 kävimme laajasti läpi Koronaviruksen vaikutusta kotisiivoukseen ja sitä kuinka jokainen voi vapaa-aikana tehdä tartuntariskiä pienentäviä valintoja. Pääkohtia ohjeistuksessa olivat:

  • Mahdollisissa omissa epäilyissä sairastumisen osalla otetaan välittömästi yhteyttä sovittuun ja ohjeistettuun terveydenhuoltoon
  • Yhdessä jokaisen työntekijän kanssa on kartoitettu mahdollinen altistuminen koronaviruskelle yhdessä työntekijän kanssa
  • Keskustelimme oman vapaa-ajan toimenpiteet hygienian osalla
  • Kertasimme Työterveyslaitoksen ohjeistuksen siivouksen Covid-19 tartuntojen ehkäisemiseksi 13.3.2020
  • Minimoimme työnaikaisen liikkumisen julkisilla kulkuvälineillä yrityksen kuljetuspalvelun avulla
  • Vapaa-aikana minimoimme julkisten kulkuvälineiden käytön

Lisätietoja ja yhteydenotot

Viimeisimmät artikkelit