Helpota muuttostressiä ja tilaa muuttosiivous ammattilaiselta

Helpota muuttostressiä ja tilaa muuttosiivous ammattilaiselta

Asunnon loppusiivous ja muuttosiivous

Muutto ja kodinvaihto on usein iso ja merkittävä asia elämässä, joten muuttosiivous ei ole ensimmäisenä mielessä. Kodinvaihtoon liittyy paljon tunteita, vanhasta luopumista ja uuden odotusta. Muuttoon liittyy myös valtava määrä järjesteltäviä asioita, joten stressiltäkään ei aina välty. Muuton yhteydessä kannattaa miettiä, mitkä ovat ne aikaa vievät asiat, jotka voisi ulkoistaa ammattilaisille. Yksi iso urakka on asuntojen niin vanhan kuin uuden siivous. Räätälöimme muuttosiivouksen juuri asiakkaan tarpeiden mukaan.

Muuttosiivouksesta sopiminen on yksi tärkeä seikka kaupan- tai vuokrasopimuksen tekohetkellä. Vanha koti on mukava luovuttaa puhtaana ja samoin uuteen kotiin on ihana astua sen tuoksuessa raikkaalta ja pintojen ollessa tahrattomat. Näin voit huoletta purkaa laatikot suoraan kaappeihin ilman isoa siivousurakkaa.

Muuttosiivous vie aikaa

Muuttosiivous

Yleinen harhaluulo on, että muuttosiivoukset olisivat nopeampia ja helpompia kuin kalustetun kodin viikkosiivoukset. Tämä on kuitenkin täysin päinvastoin. Aikaa kuluu yleensä huomattavasti enemmän, sillä kalusteiden ja tavaroiden poistuessa pölyt, tummentumat ja tahrat näkyvät selkeästi myös niissä paikoissa, jotka ovat olleet tavaroiden peittämät.

Kun tilaat asunnon loppusiivouksen tai muuttosiivouksen meiltä käymme läpi tarvittaessa kaikki talon pinnat, kuten hyllyt, seinät, katonrajat, keittiön kaapit, välitilan, tasot, jääkaapin, pakastimen, uunin, kylpyhuoneen kaakelit, listat, karmit, ovet ja ikkunat. Usein siivotaan myös ne paikat, joita ei viikkosiivoukseen sisälly, kuten korkealla sijaitsevat tasot, korkeat ikkunat, merkittävän huonekorkeuden katonraja sekä korkeiden kaappien päälliset. Muuton yhteydessä kannattaa tilata mahdollisimman laaja siivous, jotta kodin siisteyden ylläpito on helppoa itselle tai uudelle asukkaalle. Autamme teitä valitsemaan juuri oikean siivouskokonaisuuden!

Mitä kaikkea asunnon loppusiivoukseen sisältyy?

Asunnon loppusiivouksen laajuus sovitaan aina asiakkaan kanssa. Siihen voidaan sisällyttää kaikkien pintojen, kaappien ja nurkkien siivous tai vain muutamia tärkeimpiä kohtia. Aikaa perusteelliseen muuttosiivoukseen menee noin tunti/10m2. Kaksikerroksisen noin 150 neliöisen omakotitalon perusteelliseen muuttosiivoukseen saa varata aikaa 15 tuntia. Kustannusta laskiessa kannattaa toki muistaa, että siivoustyö on kotitalousvähennyskelpoinen. Vuonna 2022 kotitalousvähennys nousi ja on nyt siivoustyön osalta 3500 euroa/hlö. Eli kahden aikuisen taloudessa maksimi vähennys on 7000 euroa. Kun siivouspalvelu tilataan yritykseltä voit laskea, että itsellesi jää maksettavaa 40%. Pieni hinta säästyneestä ajasta. Voit itse keskittyä vain muuttoon, jossa varmasti riittää tekemistä ilman imurin ja mopin varressa huhkimista.

Esimerkki laajan muuttosiivouksen sisällöstä:

Kaikki tilat: Lattioiden, ovien, listojen, karmien, katon rajan, tasojen, ilmanvaihtoventtiilien sekä kaapistojen puhdistaminen. 

Keittiö: Uunin, jääkaapin, liesituulettimen, lieden, kaappien, ovien ja tasojen puhdistaminen.

Kylpyhuone ja wc-tilat: Kaakelien, saumojen, hanojen, lavuaarien, wc-istuimen, tasojen, kaapistojen sekä saunan pesu. 

Erikseen tilattaessa myös ikkunoiden pesu sisällytetään muuttosiivoukseen.

Nopeampaa kaupantekoa

Loppusiivouksen on havaittu edistävän asuntojen vuokraamista sekä myyntiä. Yleisilmeeltään siisti koti löytää todennäköisesti nopeammin uuden asukkaat, koska ostajan/vuokraajan muutosta jää yksi iso vaihe, siivous, pois. Se myös antaa mielikuvan, että asuntoa on pidetty hyvin. Likaiset kaapit ja tahraiset seinät tekevät yleisilmeestä helposti nuhjuisen ja uuden asukkaan on vaikeampi kuvitella omia kalusteitaan ja perhettään taloon. Myös asuntosijoittajat, kiinteistönvälittäjät ja vuokranantajat käyttävät palveluitamme.

Vinkit asuntoesittelyyn siivouksen jälkeen

Kiinnitä loppusiivouksen jälkeen, ennen esittelyä huomio näihin seikkoihin. Laita asuntoesittelyyn kukkia pöydälle sekä raikastimet kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin. Mikäli asunnossa on painovoimainen ilmanvaihto pidä liesituuletin jatkuvasti päällä. Huolehdi myös koneellisen ilmanvaihdon toimivuudesta, ettei asunnon ilma muutu tunkkaiseksi. Mikäli asunto on tyhjillään pitkään käy välillä pyyhkimässä pölyt mikrokuituliinalla tai pölyhuiskalla. Muista huiskauttaa pölyt myös ikkunoista, jotta luonnonvalo pääsee kirkkaasti sisään.

Onnellisia kodinvaihtohetkiä <3